АКСЕЛ – АТЕЛИЕ в индустриален стил

Интериорен проект на жилище за временно пребиваване тип ателие в индустриален стил. Разпределението включва основно помещение, санитарен възел и малък дрешник.

ОСНОВНО ПОМЕЩЕНИЕ

Кухнята е проектирана в ниша в основното помещение. Обзавеждането е с височина до тавана, за да се оползотвори в най-пълна степен ограниченото пространство. Кухнята разполага с малка мивка, вграден хладилник под плот и вградени готварски уреди. Предвидено е и място за перална машина за вграждане. Кухненските шкафове са решени в цвят графит и естествен дъб с акценти от черен метал – в дръжките и в откритите рафтове над кухненската мивка, която пък е от черен гранит.

Основното помещение е решено с разтегателен диван, двойка малки холни масички, падаща маса за хранене за стенен монтаж и работен кът с конзолно бюро и отворени рафтове за стена.

Стените са проектирани в съчетание от бял и тъмно сив латекс, с акцент от бяла тухлена облицовка зад дивана. Подът е решен в ламиниран паркет с висок клас на устойчивост. Осветлението е решено с цилиндрични луни за открит монтаж и плафон с интересен дизайн в индустриален стил. Зад дивана е предвидено и допълнително осветление с аплици.

ДРЕШНИК

Дрешникът е отделен от основното помещение чрез плъзгаща врата. Обзавеждането вътре в дрешника включва гардероб, скрин с чекмеджета и открити рафтове за стена. Предвидено е и място за съхранение на двойка сгъваеми столове.

БАНЯ

Банята е решена със стенна облицовка от бели събуей плочки с контрастни черни фуги. Частта зад конзолната тоалетна е в гранитогрес с дървесен декор, а подът е решен в квадратни плочки с фигурални мотиви в бяло, черно и сиво. За душ кабината е проектирано поддушово корито от бял технически камък и стъклен параван с плъзгаща врата. Стените извън душ кабината са само частично облицовани в бели плочки – горната им част е решена във влагоустойчив интериорен латекс в тъмно сив цвят. Окаченият таван е с вградено осветление – кръгли луни. Умивалникът е за монтаж върху плот, а смесителят е вграден. Кръглото огледало е с черна метална рамка.