КОНСТАНТ – Дизайн на АТЕЛИЕ за краткосрочни наеми

Интериорен дизайн на едностаен апартамент тип ателие, предназначен за краткосрочно отдаване под наем. Дизайнът се характеризира с модерна визия и интересни акценти. Издържан е в балансирана цветова схема от бяло, светъл дъб и нюанси на сивото. Включени са и цветни акценти в свежо зелено.

ОСНОВНО ПОМЕЩЕНИЕ

Основното помещение включва кухненски ъгъл, зона за сън и почивка, място за хранене и работен кът. Кухнята е решена в бяло и светло сиво, със стъпаловидно оформен горен ред шкафове. Етажерка-преграда в цвят избелен дъб отделя кухненския кът от зоната за сън и почивка от другата страна.

Зоната за почивка е решена с тапицирано двойно легло с нощни шкафчета. В ъгъла е отделено място за меко кресло, а пред големия прозорец е поместен нисък шкаф с интересен дизайн. В долната част на леглото пък има възможност да се сложи тапицирана пейка с функция ракла. Мек килим с винтидж шарка с протрит ефект е разположен по нестандартен начин само от едната страна на леглото.

Вниманието привлича акцентната стена, решена с фигурална геометрична композиция в три цвята – бяло, зелено и тъмно сиво. Диагоналите внасят динамика в дизайна и кореспондират със стъпаловидното решение в зоната на кухненските шкафове.

Зоната за хранене се намира във вътрешния ъгъл на помещението, зад вратата. Кътът разполага с малка маса (разтегателна) и двойка тапицирани столове. В тази част е проектирана декоративна стена с коркова облицовка, която дава възможност за закачане на материали с информативен, забавен или благопожелателен характер както от собственика, така и от посетителите.

В помещението е предвиден и кът с малко бюро за лаптоп.Непосредствено до него е мястото на големия телевизор, който ще бъде монтиран към стената.

АНТРЕ

Антрето е решено в познатите цветове – бяло, сиво и светъл дъб. За него са предвидени стенни закачалки с интересен дизайн и огледало от шестоъгълни елементи.

БАНЯ

Банята е решена с широкоформатни плочи с декор тип оникс. Обзавеждането включва ъглов моноблок с биде, ъглова душ кабина и шкаф с умивалник и огледало.

ДРЕШНИК

За дрешника е проектирано обзавеждане в светъл дъб – модул за обувки с височина до тавана, два гардеробни модула с лостове за закачалки, модул за пералня с плот и три лавици за стена.