ДИАЛИ – Обзавеждане на ДЕТСКИ СТАИ

Проект за обзавеждане на детски стаи, част от еднофамилна къща в предградие на Филаделфия, САЩ. Двете стаи се обитават от три момичета, като по-малките споделят обща стая, а за най-голямото дете е отделено в самостоятелна стая. Проектът предлага интериорно решение в меки тонове, с интересни акценти и бюджетно обзавеждане от IKEA.

СПОДЕЛЕНА ДЕТСКА СТАЯ

Първата детска стая е решена в светли неутрални и пастелни тонове. Обзавеждането включва двуетажно легло в единия ъгъл, Г-образно бюро в светлата част при прозорците и голям скрин с чекмеджета. Допълнителни възможности за съхранение осигуряват още висока етажерка и множество стенни рафтове. Гардероб не е необходим, тъй като стаята разполага със самостоятелен дрешник.

Стените са решени в светло сиво, а при леглото – с интересен геометричен мотив в сиво и бледо розово. Съществуващата подова настилка от естествен паркет е запазена, като е добавен мек килим с фигурална шарка. Осветлението е решено с вградени луни в гипсокартонен таван.

ЕДИНИЧНА ДЕТСКА СТАЯ

Втората детска стая следва същата основна концепция. Базовият цвят за стените е светло сиво, като в ъгъла при леглото се появява познатият геометричен мотив с цветен акцент, но този път – в жълто. Подът е застлан с мек килим с геометричен мотив, а осветлението е с кръгли луни за вграждане в окачен таван.

Обзавеждането включва единично тапицирано легло в сива дамаска, малко нощно шкафче, скрин и компактно бюро с допълнителен модул с чекмеджета. Разнообразни рафтове по стените осигуряват допълнително място за съхранение и излагане на лични вещи.