ЕЛЕА – Модерен дизайн на ТРИСТАЕН апартамент

Интериорен дизайн със съвременно излъчване на тристаен апартамент в гр. Асеновград. Жилището се състои от дневна с кухненски кът, спалня, детска стая, коридор с антре и баня с тоалетна. Интериорното решение е издържано в цветова палитра с преобладаващи бежово-сиви тонове и цветни акценти в жълто.

ДНЕВНА

Основното жилищно помещение в апартамента – дневната, е с компактни размери, които все пак дават възможност за постигане на добра функционалност. Помещението също е чудесно осветено, разполагайки с множество прозорци, разположени равномерно по външните стени.

Дневната помещава кухненски ъгъл, зона за хранене и кът за почивка. Кухненската част е решена с шкафове в два цвята – тъмно сиво и светло екрю. Работният плот и гърбът са предвидени за изработка от технически камък в бежово-кафяво. Кухнята е проектирана с вградени електроуреди – хладилник, съдомиялна, фурна, готварски плот и аспиратор. Ще разполага с умивалник за вграждане под плот, светодиодно осветление и кухненска релса за окачване на помощни аксесоари. Осветлението в тази зона е решено с трак система с интериорни прожектори.

Трапезарната част е решена с маса за най-малко четири стола и прилежащ шкаф-бюфет за съхранение на прибори, покривки, салфетки и други принадлежности. Столовете са дървени с кожена тапицерия в жълт цвят, който внася разнообразие в дизайна. Над масата е окачен модерен полилей.

Холната част разполага с ъглов диван, акцентно кресло и кръгла холна маса. Допълнително е проектиран ТВ модул с индивидуален дизайн в три цвята – тъмно сиво, екрю и светло дърво. Модулът предлага разнообразни възможности за съхранение – чекмеджета, стенни шкафове и отворени рафтове. Зоната се осветява с полилей над холната маса.

СПАЛНЯ

Спалнята е проектирана в елегантни топли тонове – капучино, екрю и светло дърво. Разполага с легло с функция за съхранение, двойка нощни шкафчета, гардероб с височина до тавана и скрин с телевизор.

Стената зад леглото е акцентна – решена в по-тъмен и открояващ се тон. В подхождащ цвят са подбрани и плътните завеси за прозореца. От двете страни на леглото са разположени меки пътеки, които носят усещане за още повече уют и комфорт.

Големият гардероб е решен в светло екрю, като фронтът му представлява комбинация от едноцветни и огледални вратички с фини кант дръжки.

Помещението се осветява с цилиндричен плафон с акцент в златисто и с нощни лампи от същата серия.

ДЕТСКА СТАЯ

Детската стая е цветна и закачлива, решена в комбинация от бяло, жълто и светло дърво. Помещението разполага с две единични легла с чекмеджета под матрака, стенни шкафове и рафтове, бюро с шкафче и голям гардероб с етажерка за книги.

Мек килим в подходящи за дизайна цветове – сиво и жълто, е предвиден за завършек на пода в свободната част, предвидена за игра, в центъра на помещението. Осветлението е решено с бял цилиндричен плафон.

БАНЯ

В банята е обособена душ кабина със стъклен параван с плъзгаща врата. Извън нея са организирани тоалетната с вградено казанче и шкафът с мивка и вградена пералня. Допълнително е проектиран стенен шкаф с огледални вратички.

Плочките за пода и стените са в светло бежов цвят, с акцентна мозайка на определени места в стените и декоративен фриз в сиво. За помещението е проектиран окачен таван с вградено осветление.

КОРИДОР

Коридорът е с изключително компактни размери, които силно ограничават възможностите за съхранение на дрехи и обувки. Все пак са осигурени съответните мебели, а именно – портманто с шкаф за обувки и стенна облицовка със закачалки за якета зад вратата и шкаф за обувки с голямо огледало на отсрещната стена.

Стените са решени в два цвята – бежово и капучино, подът е в светъл гранитогрес, а осветлението е решено с трак система с интериорни прожектори.