ИНКАНТО – Интериор на ГРАДСКО ЖИЛИЩЕ

Интериор на градско жилище в съвременен стил. Апартаментът се състои от дневна с кухненска част, спалня, малка стая, баня и коридор. Дизайнът залага на изчистена визия и хармонични съчетания на цветове и материали. Използвани са преобладаващо светли и неутрални тонове в комбинация с някои цветни акценти.

ДНЕВНА

Дневната е просторно помещение с неправилна геометрия, характеризираща се с множество чупки и неправи ъгли. В най-вътрешния ъгъл е оформен Г-образен кухненски кът в бял гланц и светъл дъб. В зоната до прозореца е разположен диван с лежанка и холна маса, ориентирани към ТВ модул, също проектиран в бял гланц и светъл дъб. В центъра на помещението е поместена разтегателна маса за хранене с четири тапицирани стола.

Подът е покрит със светъл паркет, а стените са решени в неутрален сиво-бежов тон. Една от стените се откроява в тъмно зелен акцентен цвят, който кореспондира с цвета на плътните завеси, предложени в допълнение към щорите при прозорците.

Осветлението е решено с плафони с леко винтидж визия, издържана в черен метал и прозрачно стъкло. Предвидено е и вградено LED осветление към кухненските шкафове.

СПАЛНЯ

Спалнята е решена изцяло в светли неутрални тонове. Обзавеждането се състои от ъглов гардероб с височина до тавана, скрин с чекмеджета, тапицирано легло с ракла под матрака и дървена табла с две висящи нощни шкафчета.

Гардеробът е решен с корпус в светъл дъб и комбинация от бели и огледални вратички. Над скрина е предвидено място за телевизор за стенен монтаж и климатик. Прозорците са решени в комбинация от плътни бежови и прозрачни бели завеси.

За доброто осветление на стаята са предвидени таванен плафон и стенни аплици с текстилни абажури и дървени основи. Стените са решени в светъл латекс с изключение на стената зад леглото, за която е предпочетена декоративна мазилка със сатенен металиков финиш.

МАЛКА СТАЯ

Малката стая е със силно ограничена квадратура и неправилна геометрия с множество чупки и неправи ъгли. Проектирана като стая за гости с опция да се използва и като детска стая в бъдеще. Обзавеждането включва единично легло, бюро с шкафчета и стенни рафтове, и скрин с модул за стена.

И тук са застъпени същите цветове и материали, които преобладават и в останалите помещения – светъл дъб, чисто бяло и светло сиво. Предложени са свежи акценти в жълто и акцентна стена зад леглото, решена в облицовка от същия паркет, който покрива подовата повърхност.

КОРИДОР

Коридорът е решен в светли неутрални тонове. Като част от обзавеждането е проектирано голямо портманто с гардероб, шкафчета и място за сядане. В допълнение е предвиден и скрин с чекмеджета и шкафчета за обувки с голямо огледало с вградено LED осветление.

Подът е решен в светъл гранитогрес, а стените – в сив латекс и декоративна сатенена мазилка. Проектирани са окачени тавани с вградени луни и акцентно LED осветление.

БАНЯ

За банята е избрана серия плочки в тъмни и светли нюанси на сивото и интересен декор за акцент. Във вътрешния ъгъл на помещението е разположена душ зона със стъклен параван и вградена душ система. Тоалетната чиния е конзолна и с вградено казанче. Над нея е оформена декоративна ниша.

По цялата отсрещна стена е развит шкаф за баня с мивка и стенен шкаф с огледални вратички. Предвиден е и голям стенен модул, в който да бъде монтиран вертикален бойлер.

Проектиран е окачен таван с осветление – кръгъл плафон и вградени луни.