МАРГО – Интериорен дизайн на АПАРТАМЕНТ

Интериорен дизайн на АПАРТАМЕНТ в топли земни тонове. Проектът предлага идея за вътрешно оформление на широка дневна, малка кухня, вътрешен коридор и баня с тоалетна.

Просторната ДНЕВНА е решена в елегантна цветова палитра – с под в тъмен ламинат, стени в бежово и акцентно кафяво, неутрално сиво и бяло. Пространството помещава кът с мека мебел и кът за хранене – и двата с визуална връзка към телевизор и декоративна камина, разположени на срещуположната стена. Зоната за почивка включва диван с лежанка, квадратна табуретка, ниска масичка и дизайнерско кресло. Мекият килим в светъл бежов тон създава усещане за комфорт и контрастира на фона на тъмния ламинат. Зад дивана е оформена стена с декоративни ниши с акцентно вградено осветление. Декоративният окачен таван е със скрито LED осветление и стъпаловиден детайл около спускащия се над ниската маса полилей. Зоната за хранене е решена с трапезна маса с тапицирани дървени столове. Шкафът за телевизор е по индивидуален проект – с въртяща се част на колелца, която позволява ориентирането му към дивана или към масата. Около камината е предвидидена облицовка в светъл фурнир, в която са вградени шкафове за съхранение на вещи.

Самостоятелната КУХНЯ е обзаведена с кухненски шкафове от ПДЧ в тъмен и светъл дървесен декор, както и с централен кухненски остров с място за сядане. Кухненското оборудване се състои от свободностоящ хладилник, скрита съдомиялна, вградена фурна с готварски плот и телескопичен аспиратор, както и вградена в кухненския остров микровълнова фурна. В дъното на горния ред шкафове е вградено LED осветление за по-добър комфорт на работа. Кухненският плот е от технически камък, а гърбът е от две части – долна ивица от технически камък и горна част от термоустойчиво стъкло в цвят крем. До прозореца е предвидено място за количка за сервиране, която ще улесни по-дългия път до трапезарния кът. Окачените тавани са със същия стъпаловиден детайл, като в хола, а над кухненския остров е предвиден висящ полилей. Подът и стените са светло бежово и тъмно кафяво.

Вътрешният КОРИДОР е обзаведен с висок до тавана ъглов гардероб с двойни врати, високо огледало и окрити рафтове. Встрани от входната врата е предвиден малък шкаф с огледало и две чекмеджета за ключове и други дребни принадлежности. Осветлението е с лунички, а цветовете и материалите са сходни с тези в останалите помещения. Диагоналната ориентация на коридора определя нестандартния начин на полагане на подовата настилка в целия апартамент.

За БАНЯТА е подбрана серия плочки за баня в светло и по-тъмно бежово с мозаечни декор плочки. Към мивката е предвиден шкаф с чекмедже в светъл фурнир, който подхожда на цялостната цветова палитра. Към душа е предвиден стъклен параван с плъзгащо крило и линеен сифон за оттичане на водата. Тоалетната чиния е висяща и с вградена структура за по-чист и модерен дизайн.