КАЛЕА – Интериорен дизайн на ЕТАЖ от КЪЩА

Интериорен дизайн на ЕТАЖ от КЪЩА край София. Проектът предлага идея за вътрешно оформление и обзавеждане, съобразено с нуждите на обитателите и техните предпочитания към ярките цветове и естествените материали. Дизайнът е икономичен и семпъл, но предлага всички удобства и излъчва стил и характер.

ДОМАШНИЯТ КАБИНЕТ заема цели две нива на втория етаж в крайградската къща. Той се явява междинно пространство, през което се влиза в спалнята и детската стая. Работният кът се намира в близост до прозореца и е отделен с висока етажерка от вътрешната част на помещението. Бюрото е Г-образно и оборудвано с шкаф и контейнер. Допълнителни етажерки са разположени по стената встрани от бюрото, а в ъгъла при прозореца е оформен кът за четене с жълто кресло и малка масичка върху кръгъл килим с дълъг косъм. Второто ниво към домашния кабинет предлага уютен кът за почивка, обзаведен с мек килим и цветни барбарони. Цялото пространство е решено в топли тонове и естествено дърво.

СПАЛНЯТА е малка, но разполага с необходимите удобства – легло с функция за съхранение, гардероб с огледална врата, тоалетка с модул за телевизор и нощно шкафче към леглото. Обзавеждането е в тъмен фурнир на фона на под в дъбов паркет и стени в бял и цветен латекс. Оранжевите завеси внасят допълнително цвят в интериора, а мекият килим под леглото носи усещане за уют и топлина.

ДЕТСКАТА СТАЯ за начало ще изпълнява функцията на допълнителна спалня за гости, но е проектирана по начин, който позволява ползването ѝ от деца в бъдеще. Решена е универсално – свежо и цветно, подходяща както за момичета, така и за момчета. Обзаведена е с меки тапицирани легла, ниско шкафче и гардероб с четири крила. Осигурено е и широко свободно пространство за игра в средата на помещението. Ниската височина от едва 210 см обуславя осветяването на стаята с аплици, разположени по стената зад леглата.