АВА – Интериорен дизайн на АПАРТАМЕНТ

Интериорен дизайн на АПАРТАМЕНТ в скандинавски стил. Жилището се състои от дневен тракт с кътове за готвене, хранене и почивка, както и спалня, коридор, малка баня и мокро помещение. Дизайнът се отличава с непринуден вид, изчистена визия, естествени материали, светли тонове и свежи цветни акценти.

В ДНЕВНАТА са обособени три зони – кухненски бокс, кът с мека мебел и трапезарна част. Кухненското обзавеждане е с Г-образна конфигурация в бяло и с полуостров в светла дървесна шарка. Предвидени са множество шкафове и чекмеджета за съхранение на прибори и продукти, а наличното пространство е максимално оползотворено благодарение на височината на горния ред шкафове, които достигат чак до тавана. Оборудването се състои от вградена фурна и готварски плот, аспиратор с декоративна визия, двоен хладилник и скрита съдомиялна. Плотът е от технически камък в светъл тон, а кухненският гръб е от бели плочки с вид на тухлички. Холната част е обзаведена с диван с лежанка, люлеещ се стол, комплект от три кръгли масички и ТВ модул. Неутралните тонове доминират и тук, разнообразени от контрастно черно и акценти в жълто. Зоната за хранене се състои от трапезарна маса за четирима, бюфет с шкафове и отворена етажерка с интересен дизайн. Тухлената облицовка в бяло е приятен декоративен елемент, приковаващ вниманието от пръв поглед.

СПАЛНЯТА е свързана с дневната през широк портал с двойна врата тип хармоника. Помещението е обзаведено минималистично, но функционално. Обзавеждането включва голям гардероб с плъзгащи врати, двойно легло с метална конструкция, скрин с чекмеджета и бюро за работа. И в тази стая е заложена тухлена облицовка в бяло, която носи особено усещане и придава непринуден чар на цялостния дизайн. Цветовата гама е в задължителните светли тонове, отново с акценти в черно и жълто.

Малкият КОРИДОР, изпълняващ роля и на входно антре, е обзаведен със стенно огледало, малко шкафче с чекмедже и интересна закачалка със специфичен дизайн.

МОКРОТО ПОМЕЩЕНИЕ, намиращо се встрани от входната врата, помещава не само пералня, но и гардероб с огледални врати, както и допълнителна закачалка за връхни дрехи и стойка за обувки. И тук, както и в коридора, са заложени светли тонове и бели тухли.

БАНЯТА е с ограничена площ. Тя е решена с под в плочки с декоративни мотиви в сиво и стени в бяло. Обзавеждането включва ъглова душ кабина, тоалетна чиния и шкаф с мивка и огледало.