ИЛ – Интериорен дизайн на ЧАСТ от АПАРТАМЕНТ

Интериорен дизайн на ЧАСТ ОТ АПАРТАМЕНТ с модерно-винтидж чар. Проектът предлага идея за вътрешно оформление на дневна с кухненски тракт, малка баня, входно антре и вътрешен коридор.

ДНЕВНАТА се състои от кът за почивка и телевизия – обзаведен с диван в синьо-зелено, ниски масички за кафе и ТВ модул. В центъра от тавана се спускат три лампи с различна височина, които поставят акцент върху къта за почивка. Зоната за хранене в съседство включва елегантна кръгла маса с четири тапицирани стола. Стената зад дивана е в бяла тухлена облицовка, която продължава и към зоната за хранене. Стената при телевизора е в декоративна мазилка в бледо бежово, която продължава към коридора, появявайки се и в срещуположната стена около банята. Останалите стени са в бял латекс. Изборът на три вида покрития (облицовка, мазилка, латекс) дава възможност да се акцентира по определен начин върху избрани места, а преминавайки от една зона в друга, те обединяват всички отделни кътове в едно цяло. Дневната и коридорът споделят едно общо пространство, но са визуално разграничени една от друга зони – разликата в нивата на окачените тавани маркира условната граница помежду им, давайки по-голяма светла височина на дневната част. Стъпаловиданата секция до дивана също служи за разделител в пространството.

Обзавеждането в кухненския кът е с модерно-класическа визия с профилирани вратички от МДФ, решени по различен начин в долен и горен ред шкафове – съответно естествен фурнир и бяла боя. Горният ред шкафове стига чак до тавана и е завършен с декоративен корниз. Всички вратички са плътни с изключение на тези над мивката, които се отличават с матирано стъкло. Нещо друго , което разчупва дизайна, е различната височина на дъното на шкафа с аспиратора. Плотът е от тъмен гранит, който продължава и като тънка ивица в долната част на гърба, а горната му част е в бели плочки с вид на тухлички. Като фунционалност и оборудване кухнята разполага със свободно стоящ хладилник, вградена съдомиялна, готварска фурна и стъклокерамичен плот с аспиратор, множество шкафове, чекмеджета и свободна работна площ. Осветлението е с лунички за вграждане в окачен таван.

АНТРЕТО е обзаведено с шкаф за обувки и закачалка за връхни дрехи. За вътрешния коридор е предвиден вграден гардероб с място за пералня и съхранение на дрехи и обувки. Над окачения таван в коридора е предвиден скрит шкаф, достъпен през спалнята. За осветление са избрани вградени лунички.

БАНЯТА е решена в бели плочки с акцент в сиви дървесни шарки на избрани повърхности – в нишата при умивалника и при душ кабината. Встрани от шкафа за баня с мивка е изградена решетка, скриваща, но не изолираща тръбите за отопление в ъгъла. Душ кабината е отделена от останалата част на помещението с плъзгащ стъклен параван. Таванът е с венецианска мазилка – подходящо решение за помещения с повишена влажност, а осветлението е с вградени лунички.