ФИОРЕ – Интериорен дизайн на СТУДИО за КРАСОТА

Интериорен дизайн на СТУДИО за КРАСОТА в преобладаващо бяло с акценти в черно. Интериорът се отличава с визия, повлияна от модерния дизайн и индустриалния стил – изчистени линии, бяло-черна палитра, метални елементи, дървесни текстури и тухлени повърхности.

Пространството е разделено на две зони чрез прозрачна стъклена витрина с двойна плъзгаща врата, която обособява две самостоятелни, но и взаимосвързани помещения – главна зала в предната част и вътрешен салон. В главната зала се помества кът с кресла за посетители, както и зона за фризьорство и маникюр. Вътрешното пространство е по-уединено, частично скрито и зад висока етажерка с открити рафтове и затворени шкафове с огледални вратички. То предлага удобно място за разполагане на по-деликатната зона за педикюр – решена с кожени кресла със столче за крака и табуретка за педикюрист. Вътрешният салон помещава още и учебен сектор за провеждане на курсове по маникюр.

Обзавеждането в цялото студио е решено предимно в бяло с открояващи се детайли в черно. Всички столове и кресла са в черен тон – решение, значително улесняващо подръжката дори и при интензивна експлоатация. Предвидени са достатъчно шкафове, рафтове и чекмеджета за излагане и съхраняване на всички продукти и инструменти, необходими за работата.

Осветлението представлява комбинация от трак система с интериорни прожектори на релса и кръгли луни за открит монтаж. На определени места са включени и стенни аплици с по-декоративно въздействие.

Подовата настилка е решена в гранитогрес с дървесни шарки в тъмен тон. В стените е заложено на съчетание от бяла тухлена облицовка, сива декоративна мазилка и обикновен бял латекс.

Огромните прозорци по фасадната стена са решени с дълги бели завеси, които носят усещане за удобство и уют.