ДЕЗИРЕ – Интериорен дизайн на тристаен АПАРТАМЕНТ

Цялостен дизайн на ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ с изчистена съвременна визия. Жилището се състои от дневна с кухня, спалня, детска стая и баня. Във всички помещения се откриват характерни за общия дизайн черти – изчистени линии, единен избор на цветове и материали, смели контрасти.

ДНЕВНАТА разполага с кухненски тракт, зона за хранене и кът за почивка и гледане на телевизия. Кухнята е с минималистичен дизайн в черно и естествен фурнир, с вратички без дръжки и вградени електроуреди. С височина до тавана и множество шкафове, тя предлага повече от достатъчно място за съхранение на съдове и продукти, като осиугрява и немалка свободна работна повърхност. Точно срещу кухненкия кът, в удобна близост до него, е разположена зоната за хранене, включваща голяма маса с шест стола. Висящ полилей с впечатляващ дизайн се спуска от тавана, за да освети и постави акцент върху трапезарния кът. Холната част заема останалата част от помещението, обзаведена с кожен диван, ниска масичка и ТВ модул. Подът е изцяло решен с гранитогрес в ръждиво-кафяв цвят, на който особено подхожда декоративната облицовка от червени тухли в стената при телевизора. Декоративна мазилка в сиво служи за фон на къта за почивка и зоната за хранене, а останалите стени са в обикновен тъмно сив латекс. Предвидени са окачени тавани със скрито LED осветление при дивана, открити луни и трак система с прожектори.

СПАЛНЯТА е компактна, но практично решена с двойно легло, гардероб с етажерка за книги, тоалетка и скрин с място за телевизор. Обзавеждането е от МДФ в естествен фурнир и черен цвят, подовете са в тъмен ламинат, а стените – в декоративна мазилка. Интересен елемент е фурнированият окачен таван, който се спуска по стените и прелива в обзавеждането. Той разделя условно пространството на две части – за него и за нея – всяка със своя индивидуалност, но неразривно свързани в едно общо цяло. Осветлението с два типа лунички във всяка половина – съответно вградени и за открит монтаж, както и асиметрично положеният спрямо леглото килим покрепя и доразвива същата идея.

ДЕТСКАТА СТАЯ предлага място за сън, игри и учене за две момичета. Цветовата схема е подчинена на цялостната палитра, но обогатена с по-свежи детски цветове – слънчево жълто и нежно розово. Обзавеждането се състои от две легла, гардероб с етажерки за книги, шкафчета и бюро. Осветлението включва вградени лунички и висящ полилей в зоната над леглата.

БАНЯТА разполага с душ кабина, мивка с шкаф и огледало, както и с висяща тоалетна с вградено казанче. Цветовата палитра включва характерните ръждиво кафеви нюанси и дървесни текстури. Светло бежовите тонове в стените омекотяват и балансират цветовото решение, а декоративните мотиви в избрани повърхности се открояват и привличат вниманието.