МИКА – Предложение за ЦЯЛОСТНО ОБНОВЯВАНЕ на дневен тракт

Предложение за цялостно обновяване на дневен тракт в еднофамилна къща в американско предградие. В проекта е заложено цялостна подмяна на настилки и стенни покрития, предложена е и нова схема на осветление съобразно функционалното зониране в помещението.

Мебелировката е съобразена с желанието на клиента за FARMHOUSE усещане – рустикален дизайн с по-съвременно излъчване и акцент върху комфорта, уюта и естествените материали. Цветовата схема е балансирана и ненатрапчива, като преобладават чистите бели тонове в стените и в елементи на кухненското обзавеждане. Подът е решен с влагоустойчива винилов паркет в цвят тъмно дърво. Детайли в черно са разпръснати из цялото пространство и се открояват като акцент на фона на преобладаващите светли тонове в интериора.

КУХНЯ

За кухнята е предложено цялостно обновяване на обзавеждането със запазване на съществуващите основни електроуреди – хладилник, готварска печка, съдомиялна. Новите кухненски шкафове са решени в два цвята – тъмно сиво и бяло. Вратите са таблени, а шкафът над мивката е оформен декоративно с остъклени вратички. Плотът е от бял кварц, а кухненският гръб е в съчетание от бял кварц и декоративна мозайка с ромбоиден мотив. Декоративен корниз е финалният щрих в оформлението на кухненските шкафове.

В края на кухнята е оформен бар плот с три места за сядане и акцентно висящо осветление. Основното осветление в кухненската част е с луни за вграждане. Предложена е и възможност за допълнително работно осветление – LED ленти в дъното на стенните шкафове.

ТРАПЕЗАРИЯ

Трапезарната част включва голяма маса с 8 места и столове тип WiSHBONE, изпълнени от черно огънато дърво и с мека плетена седалка. В ъгъла е позиционирана декоративна етажерка с метална конструкция и открити дървени рафтове. За осветление над трапезарната маса са предложени два полилея от метал в черно и тъмно дърво.

ХОЛНА ЧАСТ

Холната част включва кът за почивка и телевизия с голям Г-образен диван, холна масичка и ТВ модул. Мек килим и декоративни възглавнички в контрастни цветове са финалният щрих в оформлението на зоната. Вентилатор за таван с вградено LED осветление ще осигури основното осветление в тази част на пространството, както и равномерно разпределение и освежаване на въздуха в помещението. Допълнително осветление е предвидено под формата на настолни лампи, поставени на нисък шкаф зад дивана.

Встрани от къта за почивка е оформен кът за приготвяне на напитки с дизайн по подобие на кухненското обзавеждане – с бели шкафове с таблени врати, стенни шкафове със стъклени вратички, декоративни корнизи и открити рафтове. Мокрият бар включва още малка мивка и вграден охладител за вино. Осветлението тук е ненатрапчиво – с луни за вграждане и опция за допълнително LED осветление под стенните шкафове.