МИКРО – Интериорен дизайн на МАЛОМЕРЕН АПАРТАМЕНТ

Интериорен дизайн на маломерен апартамент в София. Жилището се състои от дневна с отворен план, две спални и баня. Проектът предлага висока функционалност въпреки ограниченията в площта. Визията е съвременна и изчистена, преобладават светлите неутрални тонове и дървесните текстури.

ДНЕВНАТА е мултифункционална – в нея се помещават кухненски ъгъл, трапезарна част, кът за почивка и телевизия, и входно антре. Помещението е преходно и към всички останали стаи в дома – спални и баня. Входното пространство е отделено от основната жилищна част посредством новопроектирана преградна стена, съчетана с разделителна етажерка. В дъното на дневната е развит голям гардероб с височина до тавана и място за съхранение на връхни дрехи и обувки. В края му – в удобна близост до кухненския кът, е предвидено място и за вграден хладилник. Кухнята е решена с шкафове от МДФ, плот от технически камък и вградени електроуреди. Като част от кухненското обзавеждане е проектирана маса за хранене с пейка и двойка леки столове. Холната част е решена с ъглов разтегателен диван и ниска масичка. Телевизорът е монтиран на новоизградената преградна стена.

СПАЛНЯТА е решена с тапицирано легло с функция за съхранение. Предложено е и обзавеждане с индивидуален дизайн за изпълнение по поръчка – скринове с чекмеджета, двойка бюра, етажерка за книги и вграден гардероб. Подът е от ламиниран паркет, а стените са завършени с чисто бял латекс. Основното осветление е с вградени димируеми луни, а допълнителното нощно осветление при леглото – с комплект лампион и настолна лампа с дървени основи и текстилни абажури.

ДЕТСКАТА СТАЯ е проектирана с възможност за обитаване от две деца в бъдеще. Решена е с двуетажно легло, гардероби и бюро с етажерка за книги по поръчка. Обзавеждането е в преобладаващо бяло с елементи в тъмно дърво и светло сиво. Подът е решен с ламинат, а стените с латекс.

БАНЯТА е решена с висяща тоалетна с вградено казанче и душ отделение със стъклен параван. Предвиден е и шкаф с плот от технически камък и интегрирана в плота мивка. В лявата част на шкафа е намерено място и за пералня, а над шкафа ще бъде монтиран допълнителен шкаф с огледални вратички. Стените са решени в светло сиви плочки с декоративни фигурални мотиви в някои участъци – при душа и при умивалника. Подът е в тъмен гранитогрес с вид на дървен паркет. Осветлението е с вградени влагозащитени LED луни.