САМАРА – Интериорен проект за МАЛКО ЖИЛИЩЕ

Цялостен интериорен проект за ремонт и обзавеждане на МАЛКО ЖИЛИЩЕ в Стара Загора. Интериорният дизайн е издържан в съвременен стил и предлага висока функционалност въпреки силно ограничената полезна площ. Единният избор на основните цветове и материали в отделните стаи обуславя хармоничното звучене на цялостния дизайн. Същевременно, самостоятелните помещения имат индивидуален характер, постигнат с включването на специфични акценти и решения.

ДНЕВНАТА е с отворен план и обединява в едно кът за почивка, зона за хранене, кухня и входно пространство. Тя е преходна и към всички останали помещения в дома – спални, баня и мокро помещение. Обзавеждането включва вграден гардероб за обувки и връхни дрехи, П-образна кухня с бар плот, ъглов диван с лежанка, телевизионен шкаф, маса за хранене с четири стола и шкаф-бюфет. Всички шкафове са с изчистен фронт без дръжки, като отварянето на вратичките е посредством пуш-бутони. Проектиран е семпъл окачен таван, който дефинира отделните зони. Осветлението включва комбинация от луни за вграждане и открит монтаж, полилей и плафон. Стените са решени в бял латекс и акцентна тухлена облицовка, а подовете са покрити с ламиниран паркет и гранитогрес с фигурални мотиви в бяло, сиво и черно.

РОДИТЕЛСКАТА СПАЛНЯ е издържана в бяло и дърво, с акцентна стена в тъмен графит. Обзавеждането е функционално и с изчистена визия. Мебелировката се състои от легло с нощно шкафче, тоалетка и скрин. Към спалнята е проектиран самостоятелен дрешник с височина до тавана и място за съхранение на дрехи и обувки.

ДЕТСКАТА СПАЛНЯ е проектирана за две момичета. Тя е решена в бяло, сиво и дърво с цветни акценти в ярко розово, жълто и лайм. Обзавеждането включва двуетажно легло, гардероб, етажерка, бюро и шкаф за играчки, като е осигурено възможно най-много място за съхранение на дрехи, книги, играчки и други принадлежности.

БАНЯТА и МОКРОТО ПОМЕЩЕНИЕ са решени в светли плочки за стени и гранитогрес с вид на паркет за пода. Фигурални декор плочки са избрани за акцентните стени. За банята са предвидени шкаф с мивка, конзолна тоалетна чиния с вградено казанче и душ кабина със сгъваем параван. За мокрото помещение е проектиран шкаф с етажерки и място за пералня и бойлер.