САНДИНО – ЛУКСОЗЕН интериор на АПАРТАМЕНТ

Луксозен интериор на апартамент в модерен жилищен комплекс в град София. Апартаментът разполага с просторна дневна с отворен план, обединяващ в едно общо пространство антре, коридор, кухня, хол и трапезария. Другите помещения в жилището са две спални и две бани. Дизайнът носи усещане за комфорт и модерен лукс. Преобладават светли тонове, дървени повърхности, бял мрамор и златисти елементи. Във всяка стая се откроява различен акцентен цвят, но всички помещения споделят обща естетика и базови цветове и материали.

ДНЕВНА

Дневната в жилището е мултифункционално пространство, през което се осъществява връзката с останалите помещения. Тя се състои от кухненски ъгъл, входна зона с коридор към едната спалня и баня, трапезарна част и кът с мека мебел.

Зоната на антрето е отделена от холната част посредством декоративни колони, които са визуална и функционална преграда между двете зони, но позволяват на слънчевата светлина да достигне и до най-вътрешната част на пространството. Зад колоните е разположена тапицирана лежанка с помощна масичка и декоративно осветление. По цялата дължина на коридора е развит гардероб с височина до тавана с ритмично редуващи се врати в светъл гланц и огледало.

Кухненският ъгъл е проектиран в комбинация от светъл гланц и дъбов фурнир, с плот и гръб от технически камък с декор бял мрамор. Разполага с пълна гама електроуреди за вграждане, LED осветление към работния плот и чист фронт без дръжки. Подът е от широкоформатен гранитогрес с декор бял мрамор, а таванът е окачен – с декоративна Г-образна ивица с вградени луни и дървена облицовка, която се простира от кухненския ъгъл чак до края на коридора.

Холната част е решена с ъглов диван, кресло с табуретка за крака и кръгла маса със златиста основа и бял мраморен плот. ТВ модулът е окачен на стената, където е съчетан с декоративна ниша с акцентно осветление и вграден шкаф с декоративен релефен фронт. Встрани е проектирана и декоративна стена с раздвижена композиция от правоъгълни ниши с LED осветление. По края на холната част е развит окачен таван с борд със скрито LED осветление и декоративна ивица с вградени луни и дървена облицовка. Основното осветление е със златист LED плафон с кръгла форма, а като допълнително осветление при дивана е предложен златист лампион.

Трапезарната част разполага с голяма маса с шест тапицирани стола, нисък шкаф с чекмеджета зад гърба на дивана и декоративна стена с ниши, витрини за чаши, рафт за винени бутилки и кът за приготвяне на кафе. Тапицираните столове не са еднотипно решени – два от тях са в акцентен жълт цвят, който подхожда на цвета на завесите и на златистите елементи в осветлението и обзавеждането. Над масата се спуска висящ LED полилей със златисти рингове. Допълнително акцентно LED осветление е предвидено за декоративни ниши встрани от масата. Подът и в трапезарната, и в холната част е естествен паркет с подредба тип рибена кост.

СПАЛНЯ с БАНЯ

Основната спалня разполага със собствена баня, която по желание на обитателите е отделена от спалнята посредством прозрачна стъклена витрина с врата. Директната визуална връзка между двете помещения обуславя сходствата в дизайна им – пастелно розови акцентни тонове, декоративни дървени облицовки и бели мраморни елементи.

В спалнята централно място заема голямо тапицирано легло с капитонирана табла. В долната част на леглото остава място за пейка с метална основа и тапицирана седалка. Вместо традиционно нощно шкафче от едната страна на леглото има помощна масичка със златиста основа и бял мраморен плот. Нощното шкафче от другата страна на леглото е окачено на стената, която пък е облечена с декоративна релефна облицовка в светъл фурнир. Над леглото са оформени декоративни ниши със скрито LED осветление. По дължината на стената встрани от леглото е развит гардероб с плъзгащи врати, който завършва с тоалетка и стенни рафтове с декоративна дървена облицовка в ъгъла към прозореца. Вратите на гардероба са решени в светъл гланц и огледало.

За помещението е проектиран окачен таван със скрито LED осветление по края и декоративна Г-образна ивица с вградени луни и дървена облицовка. Основното осветление за стаята е златист LED плафон. Допълнителното осветление към леглото включва златист аплик от едната му страна и двойка висящи пендели от същата серия от другата страна.

Стената зад леглото е решена като акцентна с декоративна мазилка в пастелно розов цвят. Останалите стени са в екрю, а таваните – бели. Подът е решен в естествен паркет. За прозорците са предложени плътни завеси в бледо розово, което подхожда и на основния цвят в килима с модерен абстрактен мотив.

Банята към спалнята е решена преобладаващо в широкоформатни плочки с декор бял мрамор. Основната стена в душ зоната е акцентно решена с розова облицовка от малки правоъгълни плочки в подредба тип рибена кост – препратка към подредбата на паркета в спалнята. Акцентните стени извън душ зоната са решени в декоративна дървена облицовка с влагоустойчиво покритие. Допълнителен декоративен елемент под шкафа с двата умивалника е подовата ивица, обсипана с бели камъчета.

Душ зоната е зад стъклен параван с плъзгащи врати. Решена е с душ пита за таванен монтаж и подвижен душ с вграден смесител. Разполага с конзолна пейка, облечена в бял камък и вградени ниши, също в бял камък и с декоративно LED осветление.

СТАЯ ЗА ГОСТИ

Втората спалня на първо време е решена като стая за гости. Тя е обзаведена само с най-необходимото – разполага с разтегателен диван, скрин с чекмеджета и ТВ модул с рафтове. Акцентната стена зад дивана е решена в цвят лайм, а в тон с нея са плътните завеси пред прозорците. Декоративната композиция от шестоъгълни огледала зад дивана е семпъл, но ефектен завършек на интериорното решение. Осветлението е решено с LED плафон в златисто и два лампиона – по един от всяка страна на дивана.

БАНЯ

Втората баня, подобно на банята към спалнята, е решена преобладаващо в бял мрамор. За акцентните стени са избрани синьо-зелени плочки в подредба тип рибена кост, а облицовката около вградената структура е от гранитогрес с дървесен декор, Шкафът за баня е в комбинация от бял мат и светло дърво, а голямото огледало е с вградено LED осветление. Скрито LED осветление е проектирано по края на окачения таван при акцентните стени в синьо-зелено. Основното осветление е с вградени луни.

Душ зоната разполага с душ пита за таванен монтаж и подвижен душ с вграден смесител. Отделена е от останалата част от помещението с праг от бял камък и параван с плъзгащи врати от прозрачно закалено стъкло.