СОНАТА – Проект за МАЛЪК АПАРТАМЕНТ с две спални

Интериорен проект на малък апартамент с две спални в гр. София. Дизайнът е съвременен и изчистен, преобладават светлите неутрални тонове, но на места са въведени и открояващи се цветни акценти.

ДНЕВНА

Дневната е компактно пространство с особена геометрия с множество чупки и неудобно разположена колона в средата на помещението. Въпреки това е постигнато удачно функционално зониране с удобен кухненски кът с бар плот, кът с мека мебел и ТВ модул, и зона за хранене зад колоната.

Кухненското обзавеждане е проектирано от модулни елементи от ИКЕА. То е в преобладаващо бял цвят с акценти от тъмно дърво и елегантен гръб с мраморен декор, който идеално кореспондира с кръглия мраморен плот на ниската холна маса. Всички уреди – хладилник, фурна, котлони, аспиратор и съдомиялна, са вградени.

Трапезарната част е частично скрита в ъгъла зад колоната. Решена е с правоъгълна маса за четирима, а столовете са меки и тапицирани в жълта дамаска.

Холната част е решена с триместен диван, кресло, кръгла масичка и холна секция от ИКЕА в бяло и светло дърво. Мек килим с модерен геометричен дизайн завършва композицията. Телевизорът е на въртяща се стойка за стенен монтаж, за да може да се насочва към странично разположения диван.

Осветлението е решено с трак система в кухненската част, кръгъл плафон при къта за почивка и висящ полилей над кухненската маса. Допълнително е предвидено вградено LED осветление за работния плот в кухнята. За прозорците са подбрани леки римски щори и плътни завеси в тон със сиво-бежовия цвят на стените. Подът е решен със светъл ламиниран паркет.

СПАЛНЯ

Родителската спалня следва цветовата схема от дневната с комбинация от светло дърво, чисто бяло и нюанси на сивото. Обзавеждането се състои от голям гардероб с плъзгащи врати, двойно легло с ракла под матрака, двойка нощни шкафчета, скрин с чекмеджета и тоалетка с огледало.

От двете страни на леглото са предвидени меки пътеки с геометричен мотив. Прозорците са решени с римски щори и плътни завеси. Стаята се осветява с кръгъл плафон, а към леглото е предвидено допълнително локално осветление със стенни аплици.

ДЕТСКА СТАЯ

Детската стая е решена в неутрална комбинация от светло дърво, сиво и бяло, които се открояват на фона на акцентни стени в тъмно синьо. Сините акценти присъстват още в завесите и в шарките на килима.

Обзавеждането включва гардеробен модул, единично легло, бюро с шкафче, лавици за стена, работен стол и малка етажерка.

Осветлението включва полилей с интересен дизайн, стенни аплици със забавна форма и декоративна светеща гирлянда с разноцветни сфери от текстил.

КОРИДОР

Входното антре и коридор са решени с голям гардероб с плъзгащи врати и малък шкаф за обувки.

Подът е проектиран в светъл ламинат с висока износоустойчивост, а стените са решени в светло сив латекс. За осветлението са избрани спотове с модерен дизайн в бял цвят.

БАНЯ

Банята е решена в преобладаващо бяло. Избрана е елегантна серия плочки с фин декор. За помещението са осигурени ъглова тоалетна с казанче, душ система с голяма кръгла пита и ръчен душ, шкаф с умивалник и стенен шкаф с огледални вратички. Осветлението е с луни за вграждане в окачен таван.

МОКРО ПОМЕЩЕНИЕ

Мокрото помещение разполага с пералня, хоризонтален бойлер, малък шкаф с плот и модул за стена. Подът е решен с бели плочки, а стените – в светло сив латекс.