ЗАРА ГРАНДЕ – Примерен дизайн на типов ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ

Идеен интериорен дизайн за типов тристаен апартамент в луксозна кооперация, която предстои да бъде построена в Стара Загора. Дизайнът предлага фино съчетание на модерни елементи с традиционни детайли за постигане на уникална визия, стил и уют. Апартаментът разполага с дневна, спалня с преходен дрешник, детска стая, баня, мокро помещение и коридор.

ДНЕВНАТА е с нестандартна форма в план. В нея е намерено място за права кухня, трапезарна маса с шест стола, кът с мека мебел – ъглов диван с лежанка и кресло, и секция за телевизор с шкафове и чекмеджета. Корпусната мебел е решена с таблени вратички от бял МДФ. Кухнятата е елегантна и ненатрапчива, решена изцяло в бяло – бели са дори и кухненските електроуреди – вградена фурна, готварски плот и декоративен аспиратор. Зоната за хранене е обзаведена с модерна маса с плот от матирано стъкло и шест тапицирани дизайнерски столове. Кътът за почивка е разположен встрани от трапезарната част, като е решен с ъглов диван в тъмно синя дамаска, комфортно кресло в тъмна кожа и модерна кръгла масичка с огледална повърхност. Секцията за телевизор се вписва естествено в интериора, решена в бял МДФ с акцент в тъмно дърво и няколко открити рафта. За помещението е проектиран окачен таван с вградени лунички и декоративни корнизи, а основното осветление е решено с плафон и двойка висящи лампи.

СПАЛНЯТА се състои от две части – преходен дрешник и основно помещение за сън и почивка. Главната част е решена с акцентна стена, облицована в същия естествен паркет, с който е настлан подът. Спалнята разполага с удобно тапицирано легло и нощни шкафчета и скрин от хром и гланциран МДФ. Двойката огледала – по едно от всяка страна на леглото, създават усещане за дълбочина в пространството и са интересен декоративен елемент в интериора. Светло син килим с дълъг косъм внася цвят в дизайна и може да бъде съчетан с красива картина в сходни нюанси. Пространството е решено с окачен таван и декоративни профили, а осветлението е с модерен LED полилей с чисти геометрични форми. Дрешникът е обзаведен с П-образна гардеробна група с открити лостове за закачане на дрехи и затворени шкафове и чекмеджета.

ДЕТСКАТА СТАЯ е решена в преобладаващо бели тонове по подобие на останалите стаи в дома. Проектирана е с едно легло, около и над което са развити шкафове, гардероби и открити рафтове. Към леглото е предвидена е и ракла за удобно съхранение на спално бельо и завивки. В най-добре осветената част на помещението – при прозореца, е поместено леко бюро с дизайнерски работен стол. Осветлението е решено с модерен LED полилей, като е осигурена възможност за добавяне на локално осветление с настолни лампи при леглото и при бюрото.

БАНЯТА е решена в комбинация от бели и тъмно кафеви плочки. Разполага с душ кабина със стъклен параван, висяща тоалетна с вградено казанче и удължен умивалник с вграден смесител. Осигурени са още голямо огледало и вградено осветление.

МОКРОТО ПОМЕЩЕНИЕ е малко по размер, но функционално – в него има място за конзолна тоалетна с вградено казанче, шкаф с бойлер, шкаф с мивка и огледало. И тук плочките са в бяло, с акцент в тъмен дървесен декор в пода и стената при умивалника.

КОРИДОРЪТ е обзаведен с портманто в бял МДФ, което разполага с място за закачане на връхни дрехи, шкафове за обувки и чекмеджета. Подовите плочки са в светло сив тон с деликатна шарка, а стените са решени в бяло миещо се латексово покритие.